ATATURK dinsizdi diyenlere...

14 Mayıs 2009 Perşembe


Şu sıralar bir yerlerde okuduğum,duyduğum "Atatürk dinsiz biriydi namaz kılmaz,oruç tutmaz biriydi" gibi yalan yanlış duyumlar.Ayıp ya ayıp.Aslında yazacak çok şeyim var okumazsınız sıkılırsınız diye kısa kısa resimler,metinler buldum.

Atatürk dinsizdi demek.. Hmm dinsiz biri hiç Bir Camii'de ( Balıkesir / Zağnos Paşa Camii) hutbe okur mu? Okuduğu Hutbeyi'de vereyim kaynağıyla beraber

"Ey millet! Allah birdir, şanı büyüktür. Allah'ın esenliği, sevgisi ve iyiğini üzerinize olsun.Peygamber Efendimiz Hazretleri, Cenabıhak tarafından insanlara dini gerçekleri duyurmaya memur ve elçi seçilmiştir.Temel kanunu, hepimizce bilinmektedir ki yüce Kur'an'daki manası açık olan ayetlerdir.İnsanlara feyz ruhu vermiş olan dinimiz, son dindir.En mükemmel dindir.Çünkü dinimiz akla, mantığa ve gerçeğe uymamış olsaaydı, bununla diğer ilahi tabiat kanunları arasında çelişki olması gerekirdi.Çünkü tüm evren kanunlarını yapan Cenabıhaktır."
Kaynak: Atatürkçülük C I, sayfa 465

Atatürk başka bir sözünde
"Bizim dinimiz, milletimize hakir(kötü),miskin(zavallı) ve zelil(aşağı) olmayı tavsiye etmez. Aksine, Allah da Peygamber de insanların ve milletlerin yücelik ve şerefini korumalarını emrediyor"
Kaynak: Atatürkçülük C I, sayfa 457

Atatürk İslam dini hakkındada şöyle bir saptama yapıyor.
"Temeli çok sağlam bir dinimiz var. Malzemesi iyi.Fakat bina, uzun asırlardır ihmale uğramış.Harçlar döküldükçe yeni harç yapıp binayı takviye etmek lüzumu hissedilmemiş.Aksine olarak birçok yabancı unsur-yorumlar boş inançlar - binayı daha fazla hırpalamıştır.
Kaynak: Atatürkçülük C I, sayfa 459

"Hz. Peygamber Efendimiz bütün Müslümanların ve kutsal kitap sahiplerinin bildiği üzere Allah tarafından dini gerçekleri insanlık dünyasına duyurmaya ve anlatmaya memur edilmişler ve ismi peygamberdir, yani haber ulaştırmakla görevlidir."
Kaynak: ATatürkçülük, C I, sayfa 461

"Türk Milleti daha Dindar olmalıdır,yani bütün sadeliği ile dindar olmalıdır demek istiyorum.Dinime,bizzat hakikate nasıl inanıyorsam,bunada öyle inanıyorum."
M.Kemal Atatürk

Atatürk dinsizdi diyenlere...